kleding

Uiteraard hebben ook kinderen kleding nodig om de dag door te komen. Kinderkleding kan op sommige punten verschillen van kleding dat wordt gedragen door volwassenen. De maten waarin kinderkleding komen zijn ook op een andere manier samengesteld dan dat van volwassenen. Het is goed om jezelf af te vragen welke kleding een kind allemaal nodig heeft. In dit artikel wordt alles verteld over de benodigde kleding voor een kind.

Het onderlichaam

Het onderlichaam is een belangrijk en zeer groot deel van een lichaam. Voeten zijn erg gevoelig voor temperatuur, dus het is ook belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. Voor het onderlichaam zijn in totaal ongeveer vier verschillende kledingstukken nodig. Per seizoen kunnen deze variëren.

Alle broeken

Onderbroeken, lange broeken en korte broeken. Alle drie deze kledingstukken zijn belangrijk om als kind te hebben. Onderbroeken zijn praktisch en daarnaast ook hygiënisch, iets wat niet kan ontbreken. Onderbroeken komen in verschillende modellen. Het beste is om te testen welke het kind het comfortabelst vindt. Het kind moet het dragen, dus hem/haar laten meebepalen kan fijn zijn.

Broeken, zowel korte als lange, zijn een groot deel van de zichtbare kleding van een kind. Lange broeken zijn voor de meeste dagen geschikt, maar korte broeken zijn op warmere dagen het beste. Zo blijft een kind het beste op de juiste temperatuur zonder het koud te hebben of te veel te zweten. Materialen, patronen of kleuren van de broek is iets wat zelf gekozen kan worden. Kinderen spelen of vallen nog wel eens, dus een beetje een stevige broek kan handig zijn.

Voetbeschermers

Sokken en schoenen zijn de kledingstukken die een kind nodig heeft voor om zijn voeten. Sokken geven warmte aan de voeten en zorgen er ook voor dat de voet niet tegen de schoen aan wrijft. Deze wrijving kan blaren veroorzaken, dus sokken zijn ook beschermend. Kinderschoenen zijn erg belangrijk voor een kind zodra hij/zij buiten gaat lopen. Schoenen bieden de voeten protectie tegen scherpe voorwerpen of dergelijke. Met schoenen wordt voorkomen dat voeten kapotgaan.

Het bovenlichaam

Voor het bovenlichaam is er meer keuze voor kleding. Onderhemden zijn ’s winters erg fijn om een kind warm te houden. Daarnaast zijn voor de zomer polo’s, T-shirts of andere bovenstukken met korte mouwen het beste. Op de wat koelere dagen zijn overhemden, truien of andere kledingstukken met lange mouwen wenselijk. Onder een kledingstuk met lange mouwen kan nog een onderhemd gedragen worden zodat een kind het goed warm houdt.

Overige

Er zijn nog een aantal kledingstukken die niet zo noodzakelijk zijn als de eerdergenoemde, maar zeker niet ongewild. Voorbeelden hiervan zijn mutsen, sjaals en handschoenen. Vooral op de strengere dagen met gure winden kunnen deze kledingstukken erg fijn zijn. Handschoenen of wanten zorgen ervoor dat een kind warme handen houdt, wat erg belangrijk kan zijn. Een sjaal blokkeert de wind van bij de nek komen, dit is vooral fijn als er een gure noordelijke wind is. Een muts is fijn om het hoofd en de oren warm te houden. Oren kunnen gauw koud worden, dus dit voorkomen met een muts kan een goede zet zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *