Houten speelgoed is tegenwoordig weer steeds populairder aan het worden. We kunnen vele redenen noemen waarom dit speelgoed weer een opmars aan het maken is in de speelgoedwereld. Het is namelijk niet alleen duurzaam en goed voor het milieu, maar ook decoratief en stimuleert creativiteit. Maar hoe komt dat eigenlijk? Daar willen we je in deze blog meer over vertellen, dus lees vooral verder als jij nog op zoek bent naar wat speelgoed voor de kleintjes!

Duurzaamheid van houten speelgoed

Tegenwoordig zijn we steeds meer bezig met duurzamer leven. Dit is daarom ook een van de grote factoren waarom mensen steeds vaker kiezen voor houten speelgoed. Speelgoed gemaakt van hout gaat namelijk jarenlang mee zonder kapot te gaan en bovendien wordt het duurzaam geproduceerd. De bomen worden namelijk in de eerste instantie voor andere doeleinden gebruikt en het overige hout werd voorheen opgestookt. Nu krijgen de bomen dus een tweede leven doordat ze gebruikt worden voor het maken van speelgoed. Natuurlijk is dit niet altijd in het geval, maar houten speelgoed wordt in de meeste gevallen op deze manier geproduceerd. Daarnaast komen er geen schadelijke stoffen vrij bij het maken van dit speelgoed. Als jij dus een steentje bij wilt dragen en een duurzamere wereld, dan raden wij zeker aan om te gaan voor speelgoed gemaakt van hout in plaats van plastic!

Houten speelgoed is mooi en decoratief

Een andere reden waarom mensen er steeds vaker voor kiezen om houten speelgoed te kopen is omdat het er veel mooier uitziet dan plastic speelgoed. Plastic speelgoed ziet er rommelig uit en de kleuren zijn meestal ontzettend fel. Als je kinderen hebt is het echter onvermijdelijk dat het speelgoed verspreid over het huis ligt, omdat de kleintjes er overal mee spelen. Bij speelgoed van hout worden er daarom warmere kleuren gebruikt en het speelgoed ziet er een stuk mooier uit dan plastic. Deze mooie uitstraling van het speelgoed maakt het aantrekkelijker om te gaan voor hout. Wanneer dit speelgoed verspreid ligt over het huis is het dus een stuk minder belemmerend voor de uitstraling van je interieur.

 

Geschikt Speelgoed | Het leukste speelgoed voor jou

 

Beter voor de ontwikkeling van kinderen

Houten speelgoed is over het algemeen beter voor de ontwikkeling van kinderen. Dit is te danken aan verschillende kenmerken van het speelgoed. Hout heeft namelijk een uniek gewicht, geluid en een unieke textuur. Deze kenmerken van hout zorgen ervoor dat de fantasie en creativiteit van de kinderen meer naar buiten komt. Een andere factor die de creativiteit van kinderen stimuleert is dat er een afwezigheid is van geluiden en lichtjes. De kinderen worden dus zelf aan het denken gezet en kunnen op deze manier hun eigen verbeelding en fantasie gebruiken tijdens het spelen met het speelgoed! De zintuigen van de kinderen worden door het hout dus optimaal gestimuleerd, wat zorgt voor een betere ontwikkeling van de kinderen. Als jij dus nog zoekt naar speelgoed voor jouw kinderen, dan raden wij het zeker aan om te gaan voor speelgoed gemaakt van hout!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *