Kinderbroeken

Kinderbroeken worden net als alle andere kleding gemaakt in verschillende modellen, maten, ontwerpen en kleuren. De broeken kunnen worden gescheiden in verschillende categorieën: stoffen broeken, legging broeken, thermobroeken, jeans en joggingsbroeken.

In de verschillende seizoenen zullen de soorten broeken van elkaar verschillen. In de zomer zullen kinderen in een korte broek of zwemkleding lopen. Het is dan warm dus kinderen hoeven zich minder warm aan te kleden. In de winter zullen de kinderen warme kleding dragen. Een lange broek
met eventueel nog een thermo broek eronder als het bijvoorbeeld sneeuwt. Kinderen zijn klein en
een klein lichaam zal eerder afkoelen dan een groter lichaam. Het is daarom van belang om kinderlichamen warm te houden.

De meest gebruikte stoffen voor het maken van broeken zijn: denim (dit kan met of zonder stretch zijn), bengaline, gabardine, katoen en linnen. Er kan ook wol of ribcord worden gebruikt. Een legging wordt gemaakt van lycra en joggingsbroeken van een speciale joggingstof, punta di roma of French terry.

Jongensbroeken

Tussen jongens en meisjes kleding zitten ook weer enkele verschillen. Beide geslachten ontwikkelen zich van nature op verschillende wijzen. Jongens kleding heeft de volgende kenmerken.
-smallere heupen
-knoop aan de rechterkant
-stoere plaatjes of teksten denk aan raceauto’s, roofdieren, of coole teksten.
-Diepe zakken

Meisjesbroeken

Meisjesbroeken worden gekenmerkt met:
-veel lichte kleuren
-glitters, hartjes, regenbogen
-knoop aan de linkerkant
-broeken sluiten nauwer aan op het lichaam
-bredere heupen.

Uniseks

Uniseks wordt steeds meer gemaakt de laatste jaren. Het houdt in dat de kleding voor zowel jongens als meisjes geschikt is. Bij de productie wordt rekening gehouden met de maten en design zodat het product aantrekkelijk is voor beide geslachten.