Zandbakken zijn leuke speeltoestellen voor de jongsten, maar stiekem ook voor de wat oudere kinderen. Heel wat mensen die op zoek zijn naar mogelijkheden om hun tuin extra kindvriendelijk te maken kiezen er dan ook voor om er in gebruik te gaan maken van een zandbak. Dit gezegd hebbende is het zo dat de ene zandbak zeker ook de andere niet is. Zo maken we bijvoorbeeld een onderscheid tussen een plastic exemplaar en zandbakken van hout. Beide soorten zandbakken zijn het overwegen waard, maar welk exemplaar is nu voor jou echt de beste keuze? We zochten het voor je uit en je ontdekt het op deze pagina!

        De keuze tussen een plastic en een houten zandbak

De eerste keuze welke je moet maken op vlak van zandbakken kopen heeft betrekking tot het materiaal waaruit ze moet zijn vervaardigd. Wat dit betreft maken we een onderscheid tussen plastic en houten exemplaren. Voor een plastic zandbak geldt dat ze interessant kan zijn omdat ze zich kenmerkt door de onderstaande voordelen:

Bovenstaande voordelen zouden ervoor kunnen zorgen dat je voor jouw zandbak ook al snel gaat kijken in de richting van een plastic exemplaar. Dit gezegd hebbende is ook een houten exemplaar altijd het overwegen waard. Bij een dergelijk type zandbak kan je rekenen op de volgende voordelen:

Ook voor houten zandbakken geldt overigens dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende uitvoeringen. Zo zal je bijvoorbeeld een keuze moeten maken tussen een zandbak met of zonder deksel. De kleine meerprijs die een deksel met zich meebrengt levert je wel heel wat meer onderhoudsvriendelijke eigenschappen op. Dit zorgt ervoor dat het aankopen van één van de zandbakken met deksel in de praktijk eigenlijk altijd de beste keuze is. Kijk voor alle varianten op Wickey.be.

        Welk zand heb je nodig voor in jouw zandbak?

Heb je een keuze kunnen maken uit het enorme aanbod aan zandbakken die op de markt is terug te vinden? Dan zal je natuurlijk ook nog moeten nadenken over het zand dat je wenst aan te kopen. Voor zandbakken geldt dat je ze in de praktijk het beste kan vullen met speelzand. Dit zand is niet alleen proper gezeefd, maar ook gewassen. Voor dit zand geldt dat het met absolute zekerheid kan worden gebruikt in een omgeving waarin jonge kinderen actief zijn. Zij hebben namelijk in de praktijk nog wel eens de reflex om het zand in hun mond te gaan steken. De hoeveelheid aan zand die je nodig hebt voor het vullen van je zandbak kan in de praktijk niet onaanzienlijke verschillen vertonen. De kleinste zandbak vul je bijvoorbeeld met ongeveer 30 kilogram aan zand. Voor de wat grotere exemplaren geldt dat er al snel zo’n 180 kilogram is vereist. De aanbevolen hoeveelheid aan zand valt eigenlijk altijd af te lezen in de specificaties die per type zandbak worden aangegeven.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *