Accessoires

Een accessoire is een bijkomend product. Afhankelijk van een persoon zijn of haar locatie kan een accessoire een noodzakelijk of niet noodzakelijke product worden. Tijdens een zonnige dag zal een zonnebril hoognodig zijn terwijl dat bij een regenachtige dag niet het geval is. Doordat er veel accessoires verkrijgbaar zijn in verschillende vormen, materialen en kleuren. De manier waarop een persoon kleding en accessoires combineert kenmerkt een persoon. Bij kinderen kan dit uit veel verschillende kleuren bestaan. Of juist in kleur in verschillende tinten Zo kan er bij een specifieke verjaardagoutfit een bijpassende tas of horloge horen.

Tassen en rugzakken

Wanneer de kinderen naar school gaan dan zullen zij gebruik maken van een tas of rugzak. Hier gaat vaak het lunchpakket in en soms nog een etui of schrift. Deze tassen of rugzakken zijn in een heel aantal kleuren en grootten.

Mutsen en sjaals

In de winter zullen de meeste kinderen een muts en sjaal dragen. Het geeft extra bescherming tegen
de kou. De mutsen en sjaals worden in verschillende winkels verkocht. Het is een seizoenproduct dus
in de zomer zullen in de meeste winkels dit niet worden verkocht. Meestal zijn deze gemaakt van wol
of katoen.

Portemonnees

Kinderen worden zo af en toe naar de winkel gestuurd om een boodschap te halen of iets voor zichzelf te kopen. Zij gebruiken dan een portemonnee om hun geld in te bewaren. Het verschilt per
leeftijd wanneer ouders hun kinderen laten omgaan met geld. Per opvoeding zal dit anders gaan.

Horloges

Kinderen leren niet van de een op de andere dag klokkijken. Dit kan vanaf de basisschool zo’n vijf jaren lang ontwikkelen. Er wordt hier mee begonnen vanaf groep 1, dit wordt een globaal tijdsbesef genoemd. Eind groep 5 zal het kind kunnen klokkijken. Horloges zijn hierbij een handig hulpmiddel. Het kind kan met de ouders of op school oefenen met de tijd.