De allereerste newborn kleding kopen als je zwanger bent is een speciaal moment. De keus in newborn kleding is reuze. Allemaal schattige printjes, zachte materialen en kleurtjes doen je hart sneller kloppen. Alleen bij newborn kleding kopen kunnen er ook een aantal vragen bij je naar boven komen. Hoeveel heb ik eigenlijk nodig? Welke maat is goed? Heb ik daar meerdere maten voor nodig? Je eerste kindje is altijd spannend en alles is nieuw. Wij begrijpen daarom goed, los dat het super leuk is om newborn kleding uit te zoeken dat het best lastig kan zijn om bepaalde keuzes te maken.

In deze blog geven we je daarom 5 handige tips voor newborn kleding kopen, zodat jij goed voorbereid op pad gaat te winkelen.

1: Koop niet teveel op de groei

Je weet van te voren nooit hoe groot je kindje zal zijn. Vaak is maat 50 of 56 echt al groot genoeg. Het is belangrijk om rekening te houden met het seizoen waarin je baby verwacht te komen. Zorg tijdens de zomer meer voor kleertjes met korte mouwen en in de winter voor rompers en truitjes met lange mouwen. Koop vooral niet teveel op de groei. Het is namelijk ook belangrijk dat je baby in de eerste dagen en weken kleertjes aan heeft die goed passen en zitten. Natuurlijk kun je wel iets op de groei kopen, maar niet alle kleertjes.

2: Effe geen printjes

Te veel printjes kan zorgen voor een hoop hysterie. Hoe leuk printjes ook kunnen zijn combineer het met effen kleuren. Zorg dat je ook wat effen boven- en onderkleding hebt liggen, dat combineert makkelijk. Printjes zijn leuk, maar print op print wordt al snel druk. Wissel het daarom lekker af en schaf zeker wat leuke prints aan.

3: Jongen of meisje?

Blauw voor jongetjes en roze voor meisjes is echt voorbij. Zowel meisjes als jongetjes kunnen roze en blauw dragen. Als je het geslacht van je baby niet van tevoren wilt weten dan heb je een ruime keuze in unisex babikleding. Hier vind je allemaal zachte kleurtjes die door jongetjes en meisjes gedragen kunnen worden. Je vindt tinten als zachtgroen, grijs en modekleuren, zoals okergeel en bordeauxrood. Het moet natuurlijk je smaak zijn, alleen wat afwisselen qua kleur kan erg leuk uitpakken.

4: Hoeveel kleertjes nodig?

Een vraag die vaak gesteld wordt is: hoeveel kleertjes heb ik eigenlijk nodig? Dit is deels afhankelijk van hoe vaak je een wasje wilt gaan draaien en natuurlijk je budget voor newborn kleding. Wij bevelen in elk geval 6 (overslag) rompers aan van maat 50-56. In elk geval 6 setjes newborn kleding. Daarnaast 2 mutsjes, 6 paar sokjes, slofjes en een jasje. Mocht je dan nog te weinig hebben kun je natuurlijk wat extra bestellen. Er zijn veel leuke webshops met newborn kleding. Dus je hoeft de deur vaak niet eens uit.

5: Newborn kleertjes wassen

Een baby huidje is erg teer en gevoelig. Het is daarom beter om de kleertjes vooraf te wassen met een zacht wasmiddel zonder parfum. Op die manier pas je extra goed op het huidje van je baby. Heeft je kleintje een overdag een ongelukje gehad? Doe de vieze kleertjes dan zo snel mogelijk in een emmer met vlekkenmiddel. Laat dit een paar uur weken en je krijgt de kleding daarna makkelijker schoon in de was.

Wij hopen dat je met deze 5 handige tips goed voorbereid op pad gaat voor het kopen van newborn kleding.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *