Kindermaten

Kinderkleding kan worden gegeven als cadeau. Het kan dan lastig zijn om de maat van het kind te schatten. Er is daarom een maattabel ontworpen om dit gemakkelijker te maken. Het is van belang om te denken aan de leeftijd van het kind, maar ook de bouw is belangrijk om aan te denken. De lengte en het gewicht van het kind wordt vaak vermeld op de geboortekaart.

Maattabel

De tabel is gebaseerd op het gemiddelde van alle kinderen rond een bepaald leeftijd. Echter is het belangrijk om te kijken voor wie je de kleding koopt. Zo is iedereen verschillende gebouwd, zijn sommige kinderen juist slank en sommige wat voller. Daarnaast komen kinderen rond de leeftijd van 12 jaar in de puberteit. En begint het lichaam te groeien en te vormen. Het is dus heel onvoorspelbaar om op afstand te bepalen welke kleding een kind goed zit. Kinderen hebben
verschillende smaken. Qua financieel is het verstandig om rekening te houden met de groei en ontwikkeling van het kind. Het is goed om je jezelf af te vragen:

1. Wat doet het kind graag in haar of zijn vrije tijd

2. wat vind hij lekker zitten en wat niet ? -welke stijl vindt het kind mooi. -wie is het kind als persoon en welke kleding past hem of haar.

3. welke stijl vindt het kind mooi. -wie is het kind als persoon en welke kleding past hem of haar.

4. wie is het kind als persoon en welke kleding past hem of haar.

Dit zijn allemaal goede vragen die je jezelf moet stellen tijdens de aanschaf en weeg af wat je
belangrijk vindt en waarop gebaseerd je de keuze maakt.
Het meest verstandig is; om het kind mee te nemen of in afwezigheid de aankoopbonnen te
bewaren.